2007 museumwagen+++

Strassacker museumwagen | Z schaal 1:220

In 2007 stortte Märklin zich op de kunst. De museumwagen was wel weer een Ssym46 zwaartransporter, maar nu van gieterij Strassacker.

K.Bay.Sts.B loc Gt 2x4/4

Br96 | spoor Z 1:220

Klimmen was een klus voor de spoorwegen, het was altijd een probleem. Hoe bedwongen de Beierse spoorwegen hun hellingen.

Treinen opZetten

Trein opzetten | Spoor Z 1:220

Voor het maken van bestaande modellen opZ schaal is een zekere basiskennis vereist. Dat lijkt op het aanleren van een taal.

1997 museumwagen+++

Nigrin museumwagen | Z schaal 1:220

Wat verbindt zwarte schoenpoets met het kleurrijke Kodak? Ontdek hoe de museumwagen van Nigrin kleur brengt in de wereld opZ.

Auto's sporen niet

Auto's op het spoor | Z spoor 1:220

Iedereen kent wel een auto op rails. Ze zijn er legio. Vanaf de eerste auto's zijn overal pogingen gedaan om ze te laten sporen.

Tram in Rosenthal

16 tram en loc op schaal Z

In Rosenthal gaat in 1867 een nieuwe tram rijden, aangedreven door een shorty, maar die past er niet in. Hoe wordt dit opgelost?

Stoombagger

12 stoombagger op schaal Z

Hoe een stoombagger uit de oude tijd weer tot leven komt opZ. Ooit verhuisden wij naar Limburg waar ik het miljoenenlijntje ontdekte.

De ThalFlutsch

Thalflutsch kermis | Spoor Z 1:220

Going-down!, Rheinrausch, Helter skelter of ThalFlutsch? Deze gratis kermis attractie doet ook zetties bij voorbaat duizelen.

2010 Museumwagen+++

00 Märklin WMF Museumwagen 2010

Waarom werd de museumwagen uit 2010 zo populair dat hij niet alleen direct was uitverkocht maar zelfs nu nog vrijwel onvindbaar is?

Duizend en één Lanz

01 lanz op schaal Z

Dit artikel is een keuze uit de duizend-en-één typen Lanz, want er zijn bulldogje-van-alles mét ploegen, dorsmachines en nog veel meer.

Een Lanz maken

35 lanz op schaal Z

Het komt niet vaak voor dat iemand een lans voor je breekt en nog minder dat iemand er eentje maakt, maar ik heb dat gedaan!

Thalgau's Bibliotheek

Thalgau's bibliotheek | Z-modelbouw 1:220

Van weinig bibliotheken kan worden gezegd dat ze avontuurlijk zijn, maar wél van die in Thalbrück. Daar bevinden zich de legenden.