Burcht & Kathedraal 1A

info10

Dit is het verhaal van de Elisabethkathedraal. Je maakt kennis met haar historische interieur opZ en daarna met het beeld van Bespädani.

Een ander beeld

info07

Voor de Elisabethkathedraal verslaat Bespadani's quasi middeleeuwse beeld van St Michael en de draak. Bij dit beeld opZ hoort dit intrigerende maakverhaal.

Burcht & Kathedraal 1B

info11

Je ontdekt dat rondom de Kathedraal de Sebastiansburcht is gebouwd. Hier lees je wat mij ertoe bracht opZ een burcht met interieur te bouwen.

Burcht & Kathedraal 2

info17

In een Freilichtmuseum opZ vind je de geschiedenis van de Elisabethkathedraal en Sebastiansburcht in twee fasen, afgewisseld met het maakverhaal.

Burcht & Kathedraal 3A

info17i

In het Freilichtmuseum opZ lees je over fase 1, de post-Romeinse tijd van de Burcht en Kathedraal in Thalbrück, met alvast een glimp naar het maakverhaal.

Burcht & Kathedraal 3B

info25

In het Freilichtmuseum opZ lees je over fase 2, de bouw van de Romaanse Burcht rond 1100nC, met de nadruk op het maakverhaal.

Burcht & Kathedraal 3C

info26i

In het Freilichtmuseum opZ lees je over fase 2 de Romaanse historie van de Burcht en Kathedraal in Thalbrück, verwijzend naar het maakverhaal in infoblad Burcht & Kathedraal 3B.

Station Fürth 1

info21

 Dit verhaal poogt station Fürth in 1836 te reconstrueren met documentatie uit de 19de eeuw, als voorbereiding op het maakverhaal.

Station Fürth 2

info22

Dit is het maakverhaal volgens de reconstructie van station Fürth in 1836 met documentatie uit de 19de eeuw.

Station Thalbrück 1

info31

Dit verhaal poogt station Thalbrück in 1844 te recontrueren door documentatie van Station Neurenberg uit de 19de eeuw, als voorbereiding op het maakverhaal.

Zootje in Z 1

info04

De peperdure Preiserpaardjes waren op en ik ging ze zelf maken. Met mijn methode bleek opeens veel meer te kunnen, een héél Zootje in Z.

Zootje in Z 2

info06

Het Zootje in Z breidt zich steeds maar uit met dieren in verrassende proporties. Er komt zelfs een mammoet om het maken te laten zien in zeven stappen.

Thalgau  Erzwerk

info30

Naar aanleiding van vier Canon bouwplaatjes, is hier de historie van het Thalgau Erzwerk, later Tall Erz (TE) met zijn mega-machines opZ.

Schip op Schaal 1

info02

In Schip op Schaal deel 1 begint de historie van het museumschip St Alexandra én de eerste fase om haar te reconstrueren opZ.

Schip op Schaal 2

info16

Schip op Schaal deel 2 vervolgt de historie van de St Alexandra. In de tweede fase bouw ik de romp van dit Duitse handelsschip uit de gouden eeuw.

Vliegen over Thalgau

info26

Dit infoblad beschrijft de historie van vliegen over Thalgau van 1879 tot 1932. In het maakverhaal wordt een aantal van die vliegtuigen voorgesteld.