Robert

C2

"Ik ben een Z-rex ofwel modelbouwer op schaal Z al vóór Märklin ermee begon. Ik begon ermee als kind en ontdekte rond 1972 per toeval dat de firma Märklin treinen op 'mijn' schaal uitbracht. Uit het ruime aanbod koos ik het stoomtijdperk. De gekte om alles zoveel te verkleinen is het resultaat van meer dan een een halve eeuw hobbyen.

Ik kijk uit naar enthousiaste mensen die hetzelfde of nét iets anders doen dan ik. Je reactie is welkom. Het kost soms even wat tijd maar ik lees en beantwoord mailtjes altijd serieus."

vragen, opmerkingen & foto's 2022

"Gisteren zijn we naar het DB museum in Neurenberg geweest. Prachtig!"

Wagon Ludwig II

Wagon Ludwig II

Gonard, Nederland

Wat een schitterende foto's! Bedankt daarvoor! Zo te zien vermaken jullie je opperbest.

Merkwaardig om je voor te stellen dat Ludwig II in zijn tijd geheimzinnige rendez-vous had met de Habsburgse keizerin Sissi (jawel die) van Oostenrijk. Het arme mens verveelde zich dood en was altijd op reis. Ze was weliswaar ouder dan hij, maar hij noemde haar zijn Taube (duif) en zij hem Adler (adelaar) en juist die naam had die eerste Beierse loc in 1835 al gekregen.

Dat rare koetsje boven het Adler-model is de eerste paardentrein (Linz, Oostenrijk - Budweiss, Tsjechië) die personen vervoerde. Daarvoor reden ze alleen met steenkool en andere goederen.

Gruessli, Robert
---

 Leuk om je miniatuurwereld te zien, ik vind het zo bijzonder en indrukwekkend wat je allemaal bouwt en maakt!! Wat een geduld werk.
Hoop het een keer in het echt te zien.
Jan, Nederland
---

Contact

Wij doen natuurlijk ons best op deze website.
Maar wat heeft jouw interesse!

Laat eens weten wat je er van vindt.
We zijn benieuwd naar je mening.
mail naar: