Een ander beeld

info07

Voor de kathedraal staat Bespadani's quasi middeleeuwse beeld van St Michaël en de draak. Lees hier het maakverhaal van dit beeld opZ.

Burcht & Kathedraal 1B

info11

Je ontdekt dat rondom de Kathedraal de Sebastiansburcht is gebouwd. Hier lees je wat mij ertoe bracht opZ een burcht met interieur te bouwen.

Burcht & Kathedraal 2

info17

In het Freilichtmuseum opZ vind je de geschiedenis van de kathedraal en burcht in twee fasen, afgewisseld met het maakverhaal.

Burcht & Kathedraal 3A

info17i

In het Freilichtmuseum opZ lees je over fase 1, de post-Romeinse tijd van de Burcht en Kathedraal in Thalbrück.

Burcht & Kathedraal 3B

info25

In het Freilichtmuseum opZ lees je over de tweede fase, de bouw van de Romaanse Burcht rond 1100nC, met de nadruk op het maakverhaal.

Burcht & Kathedraal 3C

info26i

In het Freilichtmuseum opZ lees je over de tweede fase: De bouw van de Romaanse Burcht rond 1100nC in Thalbrück.

Station Fürth 1

info21

 Dit verhaal poogt station Fürth in 1836 te reconstrueren met documentatie uit de 19de eeuw, als voorbereiding op het maakverhaal.

Station Fürth 2

info22

Dit is het maakverhaal volgens de reconstructie van station Fürth in 1836 met documentatie uit de 19de eeuw.

Station Thalbrück 1

info31

Dit verhaal gaat over de recontructie van station Thalbrück in 1844 door documentatie van het Neurenbergs station uit de 19de eeuw.

Zootje in Z 1

info04

De peperdure Preiserpaardjes waren op en ik ging ze zelf maken. Met mijn methode bleek opeens veel meer te kunnen, een héél Zootje in Z.

Zootje in Z 2

info06

Het Zootje in Z breidt zich steeds maar uit met dieren in verrassende proporties. Er is zelfs een mammoet om het maken te laten zien.

Thalgau  Erzwerk

info30

Naar aanleiding van vier Canon bouwplaatjes, is hier de historie van het Thalgau Erzwerk, later Tall Erz (TE) met zijn mega-machines opZ.