Reisgids door de wereld opZ

Hier begint je reis door Thalgau, zo'n beetje het laatste onontdekte land van Europa. Je zult je hier verbazen over de variëteit aan landschap, architectuur en mensen. Dan is er nog de karakteristieke historie van Thalgau. Hier rijden nog traditionele karren met paard, maar er zijn ook gedreven bewoners, op zoek naar vernieuwing.

De historie vertelt hoe rond een kathedraalburcht de stad Thalbrück groeit. Je gaat het verhaal verkennen in Freilichtmuseum Rosenthal (openluchtmuseum). De huidige burcht met zijn imposante ringmuur, waarbinnen de dom verrijst, stamt uit de vroege Middeleeuwen. Daarin waken monikken over zes zeer kostbare schilderijtjes, Sebastiansminiaturen. De zevende ontbreekt! Daar is iets mysterieus mee.

Of dacht je soms dat dit geen spannende reis zou worden?

De geografie van de Thalgau wordt gevormd door uitwisselbare diorama's. Die wisselende in- en uitzichten geven je levendige details voor je eigen wereld opZ.

tipZ Tip!

diorama de landbouw opZ

1 Welkom in Thalbrück

reisgidsBij aankomst op station Thalbrück, de hoofdstad van Thalgau, is de verrassing dat alles 220 maal zo klein is als elders. Hier, in het stationshotel, begint je ontdekkingsreis pas écht. Het leuke van reizen door Thalgau is dat er steeds wat verandert. Elke dag is er wat nieuws. Zo is er nú het gerucht dat de kostbare missende miniatuur zou zijn gevonden!

In het maakverhaal van het land Thalgau vind je een schat aan tips en informatie over bouwen opZ. Dit heeft jouw interesse als avontuurlijke en nieuwsgierige modelbouwer.

Diorama Thalbrück op schaal Z

Voor je station Thalbrück verlaat zou je het infoblad Welkom in Thalbrück eens moeten zien. Dat geeft alvast indruk wat je kunt verwachten. Het is natuurlijk maar een voorproefje om het land te leren kennen.

Je kunt ook de galerie hieronder alvast bekijken: