Diepladers opZetten 1

info31

Dit infoblad is bedoeld voor alle Z-bouwers. Het is ter inspiratie voor het opZetten van trafowagens naar allerlei diepladers.

Diorama Heuvelweide 

info31

Verdiep je in de historie van de heuvelweide. Lees de volksverhalen en bekijk hoe het diorama opZ is gemaakt .

Station Thalbrück 1

info31

Dit verhaal gaat over de recontructie van station Thalbrück in 1844 door documentatie van het Neurenbergs station uit de 19de eeuw.

Thalgau  Erzwerk

info30

Naar aanleiding van vier Canon bouwplaatjes, is hier de historie van het Thalgau Erzwerk, later Tall Erz (TE) met zijn mega-machines opZ.

Vliegen over Thalgau

info26

Lees de historie van vliegen over Thalgau van 1879 tot 1932. In het maakverhaal wordt een aantal van die vliegtuigen voorgesteld.

Museumwagens+++ 2

info05

Dit verhaal gaat over de museale groei van Tal-Tec. Daar staan alle museum wagens, maar dan+++. Zo zijn ze net een beetje leuker.

Diorama Rosenthal

info26

Met de trein reis je naar station Rosenthal. Lees hier de historie en het maakverhaal van het diorama dorp Rosenthal.

Treinen Thalbrück 2

Treinen naar Thalbrück 2

Na 1848 komt Ludwigs hoftrein naar Thalbrück. Rond 1992 komt die van Railex aan, maar ook veel zelf gebouwde zijn in Thalbrück thuis.

Station Fürth 2

info22

Dit is het maakverhaal volgens de reconstructie van station Fürth in 1836 met documentatie uit de 19de eeuw.

Station Fürth 1

info21

 Dit verhaal poogt station Fürth in 1836 te reconstrueren met documentatie uit de 19de eeuw, als voorbereiding op het maakverhaal.

Diorama heuvelhotel

info20

Halten ontstonden Waar reizigers rustten van hun zware reis. Hier de historie van het hotel en hoe diorama de Blaue Rytter is gemaakt opZ.

Diorama Thalfluss

info18

Door een toevallige ontdekking kom je in de wijk Thalfluss. Alles is hier historie, toch is het helemaal uit karton gemaakt.