Bpl: Spiegelwagens opZ

08 spiegel8

Natuurlijk is een spiegelwagen nét exotisch genoeg om voor mij te worden gewenst opZ. Dus ging ik aan het tekenen en sloopte mijn zoveelste bananenwagen. Na flink wat gepruts is hij er na drie pogingen gekomen. De eerste twee belanden in de kachel, maar deze is het!

Recentelijk ontdek ik op een website dat er nog meer van die spiegelwagens zijn. Zo is er nog een van de firma St Gobain, maar dan van het filiaal te Mannheim. Ook Leonhardt Weiss heeft er een gehad en niet te vergeten de firma Glashardt te Oberthalgau. Deze vier heb ik gemaakt.

Wie het ook eens wil proberen kan de Bpl downloaden en afdrukken op 170grams fotokarton. Het chassis van de bananenwagen kort je in tot 35mm. Dan is er nog net ruimte voor een remmershuisje. Dat kun je lenen van een andere wagen of bouwen uit het bouwplaatje.

Van de overkapping buig je alleen het middelste deel, het dak, om een dunne ronde staaf en lijmt die om de kopschotjes. Het moet wel netjes symmetrisch zodat de zijden over het chassis vallen. De hekjes en trap maak je met heel dun metaaldraad. Succes!

download de bouwplaat als p bl

bpl spiegelwagen

Meer wagens